Get Adobe Flash player

lessen

Jeugd

Bij de SYWA spreekt men van Jeugdzeilen als het personen betreft van maximaal 16 jaar. Dit geldt voor zowel het eenmans- als het tweemans zeilen.

 

Jeugdzeilen eenmans/tweemans I voor de beginnende zeiler

Deze opleiding is bedoeld voor personen die nog nooit gezeild hebben. Tijdens de opleiding wordt men systematisch de beginselen van het zeilen bijgebracht. Het diploma omvat de eenvoudige basisvaardigheden zoals het op- en aftuigen, het sturen, de bediening van de zeilen en het overstag gaan. Daarbij aangevuld met bijbehorende theorie over veiligheid en enkele vaarregels op het water. Dit alles onder gunstige omstandigheden; een rustig vaarwater en een matige wind (3 Beaufort).

 

Jeugdzeilen eenmans/tweemans II een prima vervolg

Cursisten, die deze opleiding willen volgen worden verondersteld de beginselen van het zeilen, zoals behandeld bij Jeugdzeilen I, te beheersen. Het diploma omvat naast de eerder genoemde basisvaardigheden ook manoeuvres zoals opkruisen, aankomen aan hogerwal etc. Aangevuld met bijbehorende theorie.

Alles onder redelijke omstandigheden; niet te druk vaarwater tot windkracht 4 Beaufort.

 

De zeillessen duren ongeveer 2 uur. Tijdens de lessen leert men vaak spelenderwijs een goede en degelijke zeiler te worden. Beginners zijn zeilers die nog nooit gezeild hebben en werken aan het vertrouwd raken met het zeilen en na een vooropleiding van minimaal een half jaar gaan zij werken aan het behalen van het 1e diploma eenmans jeugdzeilen.